Vedno boljše =)

05/04/2009

Kako postanem kraljevič …

Vloženo v: Razmišljanja — Vedno boljse @ 22:11

Fant je od nekdaj govoril, da bo kraljevič, da bo imel vilo, služabnike, vrtnarje, vse bo lepo urejeno … on pa kot pravi kraljvič tam prebival svoje dni. Vedno sem si kralja predstavljala kako poležava, drugi mu skuhajo kosilo po njegovem naročilu, njegov najboljši čaj, uživa v svojem prekrasnem vrtu, a nikoli prej nisem pomislila, da ob kraljeviču pravzaprav vedno stoji kraljična. Kraljična pa ne bi bila kraljična, če se ne bi pustila razvajati in strežti.

Fant nima gradu, nima vile, nima vrtnarjev, sam si skuha kosilo, sam mora pospraviti stanovanje. Seveda tudi kraljična postori marsikaj, a fant ima rad svojo kraljično in ji želi ustreči. Tako je fant res postal kraljevič, saj ob njemu stopa prava kraljična. Morda ni tak kraljevič kot si je sprva predstavljal, a željo je na nek način uresničil – je kraljevič, pa čeprav se v svojih očeh tako (verjetno) ne vidi.

Zarečenga kruha se največ poje, in dolgoletne želje se celo uresničijo, a včasih na način, ki nam ni blizu in rezultata sploh ne prepoznamo. Postaviti se moramo v drugo vlogo, stopiti iz ustaljenega razmišljanja in pogledati iz drugega zornega kota, pa se lahko prepoznamo tudi kot kraljeviči.

Le kaj sem si vedno želela? Hm … zdi se mi, da v otroštvu in kasneje nisem imela izrazite želje, oblikovane misli, kaj bom, kakšen bo dom, kakšno vlogo bom imela kot odrasel človek. A kljub temu sem verjetno o čem sanjala … sem sanje že dosegla pa se tega sploh ne zavedam? Kdo mi bo pristavil ogledalo, da vidim svojo podobo – kdo sem, katere vloge prevzemam?

Kakršnokoli poistovetenje z zgornjim je zgolj naključje.

Ni komentarjev »

Komentarjev še ni.

RSS tok za komentarje tega prispevka. TrackBack URI

Komentiraj!