Vedno boljše =)

05/06/2009

Samozavest v pisavi

Vloženo v: Grafologija,Razmišljanja — Vedno boljse @ 20:08

Kateri znaki v pisavi kažejo na nizko oz. visoko samozavest posameznika?

En bolj pomembnih elementov samozavesti je posameznikov podpis. Načeloma naj bi bil podpis napisan v enakem stilu kot celoten rokopis posameznika; izjema so tisti, ki se v vsakodnevnem poklicu veliko podpisujejo in svoj podpis skrajšajo, si ga “olajšajo” – tudi to je potrebno vzeti v zakup. Podpis mora biti čitljiv, kazati mora poudarjenost tako pri imenu kot priimku. Še posebej za ženske osebe je pomembno, da uporabljajo tudi svoje ime. Pri neformalnem podpisu (na kartico, v osebno pismo), je morda tudi bolje, da se oseba podpiše z imenom ali uporabi oboje skupaj. Podpis naj bo brez dodatkov, brez rožic, brez okraskov in dodatnih črt/potez, saj to načeloma kaže na olepšavanje samega sebe (okraski) ali izraža druge elemente (npr. želja po pozornosti). Napisan naj bo tudi v isti liniji, lahko se dviga navzgor, saj to pomeni optimizem.Velike začetnice v podpisu in v rokopisu naj bodo velike (višje ali vsaj toliko velike kot višina zgornje cone (črke t, d, k, l, h, f …). Obkrožen podpis ne kaže na samozavest.

Poleg podpisa je pomembno tudi, kako napišemo osebni zaimek I v angleškem ali nemškem jeziku (npr. I am happy ali Ich bin zufrieden). Osebni zaimek naj bo visok (enak kriterij kot pri velikih začetnicah), samozavest predstavlja osebni zaimek I napisan kot črtica, tiskan I.

Velike začetnice, podpis v skladu s tekstom in velikost pisave da podatek o posameznikovi samozavesti, le to pa lahko znižujejo obrame in strahovi, ki so se razvili v posamezniku. Malo drugače, a skoraj enako (o kakšnem področju pa še kaj več) si lahko prebereš tudi v diplomski nalogi Magdalena Metelko – le ta je trenutno redavateljica na zasebni šoli grafologije Global Elite in mi je to znanje (in še kaj drugega ) posredovala na predavanjih.

Ni komentarjev »

Komentarjev še ni.

RSS tok za komentarje tega prispevka. TrackBack URI

Komentiraj!