Vedno boljše =)

31/10/2009

Izlet

Vloženo v: Naokoli,Razmišljanja — Vedno boljse @ 21:36

Na Rakitni mislim, da še nisem bila. No, danes naju je z Matevžem pot zanesla ravno na omenjeno planoto. Šla vsa okrog umetnega jezera, nato pa še po cesti naokoli. Navdušena sem nad “vikendašicami”, ki jih je kar nekaj. Še posebej so mi všeč zato, ker imajo streho do tal, tako ustrezajo bolj alpskemu stilu. Ali so hiše res tako ozke ali jih ozke naredi takšna streha, še ne vem. Vem pa, da so točno takšne, kot sem si jih sama predstavljala v pravljicah, samo še palčki manjkajo in dan bi bil zadetek v polno. Sama bi se kar usedla na travnik pred eno takšnih hišk, vzela pravljico v roke in si jo brala. Lahko bi tudi ležala v viseči mreži in uživala v tišini rakitniške planote. Poleg tega je drevje že jesenskih barv, trava še zelena … in vse skupaj izpade enostavno čarobno.

Nadaljnje sva odšla še do Podpeškega jezera, kjer nisva bila dolgo. No, ravno prav dolgo, saj je sonce ravno zašlo za hrib, na poti do avta pa sva imela priložnost videti nepričakovan skok v jezero. Starejši gospod je padel oblečen  v vodo, čeprav je meni bolj zgledalo kot da je skočil prostovoljno. Glede na odziv prijateljev, mislim, da nisem dobro interpretirala dogajanja. Vsekakor je bilo zanimivo.

Ob vstopu v Podpeč, pri tistem belem mostu, je majhno naselje osmih hiš nove gradnje. Iz levega brega Ljubljanice se razteza čudovit (spet kar čaroben) pogled na te hiše. Ogledala sva si jih pobliže in ugotovila, da je najboljša lokacija že zasedena. No, saj denarja nimava, da bi se spustila v kakšen nakup, vseeno pa so nama padle v oči. Še kar dobra lokacija, saj Ljubljana ni daleč … Ljubljana je pač ljubljena, jaz moram imeti stik z njo. Njen center je enostavno čudivit (ali v današnjem stilu, enostavno čaroben).

Še vedno pod čarobnimi vtisi današnjega dne, se podajam na stress free posteljo, pod toplo odejo in vam in sebi zaželim čarobne sanje!

Komentar: 1 »

  1. Ja, to pa je čaroben prispevek. Si napisala skor lepš, kokr je blo v resnici! Hiše Muce Copatarice pa vsen nisva najdla … :) Tko da se bova še kdaj morala vrnit.

    komentar od Matevž Grbec — 31/10/2009 @ 23:29

RSS tok za komentarje tega prispevka. TrackBack URI

Komentiraj!