Vedno boljše =)

27/02/2010

Nekaj prigod

Vloženo v: Razmišljanja,Vsakdanje stvari — Vedno boljse @ 18:22

Kaj se mi dogaja, ko sem z mislimi nekje – kdo ve kje. In ko stvari počnem popolnoma iz navade, včasih pa pride do misunderstandinga tudi zaradi hitenja.

* Perilo za pranje odnesem v kopalnico, kjer imamo v ta namen postavljen koš za perilo, a jaz odprem wc školjko in želim perilo vreči v wc.
* Ko kuham čaj in ga že sladkam z medom, vzamem pokrovček za med in z njim zapiram vrč s čajem namesto kozarca za med.
* Po obroku ali kuhanju pospravljam jedilno mizo ali delovni pult in stvari, ki ne sodijo v hladilnik, želim pospraviti ravno tja – v hladilnik, ki ga že odprem ter sredi giba dajanja stvari proti hladilniku se že smejim sama sebi.
* Naredila sem še nekaj podobnih stvari, a se jih trenutno ne spomnim.

Razno
Danes sem za zajtrk jedla jajce na oko. Navdušeno sem ugotovila, da lahko belo zakrknjeno mrenico čez rumenjak primerjam s človeško kožo. Previdno sem nabreč z ostrim delom vilic “razrezala” to povrhnjico, ki se je raz/širila kot če bi rezala človeško telo. Zdaj vem, kaj in kako počnejo kirurgi in kako se ob tem počutijo. No, jaz sem se verjetno počutila veliko boljše od njih ob ustvarjalnem odkritju, a to bi bil lahko način, kako predstaviti takšno področje otrokom. Ali pa tudi ne.

Opisala bi še del sanjave noči. Zjutraj sem namreč tik preden sem se zbudila sanjala dva fanta, brata, različno stara, ki sta hodila po prazni ulici z globokim krožnikom v roki, ki je bil napolnjen z juho, vendar je bilo juhe bolj malo. Fanta sem srečala, ju malo povprašala, kam gresta in od kod jima juha, pa je starejši povedal, da sta bila pri mami, kjer sta dobila juho, zdaj gresta pa domov, da jo pojesta. Če bi želela repete, pa gresta ponjo zopet k mami. Vprašam, zakaj juhe ne pojesta pri mami, pa se fant zasmeje in reče, a v tistem čošku? Poleg tega sem v sanjah dobila občutek, da sta dobila manj kot polovico krožnika juhe, torej da bosta šla še ponjo. Moram reči, da je bila situacija iz sanj prav prisrčno zabavna in smešna, ko sem se je spomnila.

Ni komentarjev »

Komentarjev še ni.

RSS tok za komentarje tega prispevka. TrackBack URI

Komentiraj!