Vedno boljše =)

12/05/2010

O občutku in delu

Vloženo v: Družba,Razmišljanja — Vedno boljse @ 20:03

Še en simpatičen intervju je za mano. Zadnja dva nista bila tako energična in zavzeta, tako da imam zdaj zopet novo motivacijo, da to čim prej opravim. Prepisovanje intervjujev res ni najbolj ustvarjalno početje, a vendarle potrebno za nadaljnje delo. Slika prostovoljnega dela v tujini postaja vse bolj jasna, čeprav do pravega vpogleda verjetno ne bom prišla – vendarle je le to zelo kompleksno področje, ki ga zapolnjujejo zelo raznolike organizacije z zelo raznolikimi programi in njihovimi cilji.

Ko se pogovarjam s kakšnim zavzetim in aktivnim vrstnikom, pri čemer le ta deluje na primer na področjih prostovoljnega dela, dela z otroci in mladino, dela s socialno ogroženimi skupinami, socialnega dela, kreativnosti in raznolikih delavnic, dobim motivacijo, da naše okolje z njegovim prispevkom enostavno postaja lepše. Dobim upanje, da obstaja možnost za boljšo družbo, ki bo manj temeljila na konkurenci, tekmovalnosti, dobičku in pohlepu, ampak bo bolj začela ceniti pomoč drugemu, medsebojno sodelovanje, iskrenost, razvijanje osebnih potencialov na raznolikih področjih, a hkrati tudi delovanje v skupnosti, eden za drugega (in ne eden proti drugemu). Ta občutek je fantastičen in ga je težko opisati.

Občutek, ki mi daje motivacijo, energijo, željo po delovanju in lastni angažiranosti, željo po sodelovanju in skupnem uresničevanju idej. Upam, da ne bo ostalo le pri željah. Morda že jutri dorečem kaj bolj konkretnega.

Ni komentarjev »

Komentarjev še ni.

RSS tok za komentarje tega prispevka. TrackBack URI

Komentiraj!