Vedno boljše =)

26/07/2010

Polnjeni paradižniki

Vloženo v: Kuhinja — Vedno boljse @ 10:34

Eno izmed kosil prejšnjega tedna. Dober tek!

ß

Komentar: 2 »

  1. Mljask! TOle zgleda dobro ;)
    S čim je polnjeno?
    Bom hvaležna za recept ;)

    komentar od Laasya — 26/07/2010 @ 21:04

  2. Recept sem vzela iz knjižice Bučke in jajčevci (M. Szwillus, zbirka Iz moje kuhinje), kjer so osnova za polnilo melancani, jaz pa sem jih nadomestila z bučkami, namesto orehov sem dodala pinjole, poleg tega je v receptu jed hladna, jaz pa sem naredila toplo jed iz pečice.

    Tako se jaz lotim kuhanja po receptih=)

    Sestavine za polnilo po moje so: bučke, zmlete ali cele pinjoce, del paradižnika, ki ga izdolbeš, strok česna, peteršilj, sol, poper, sladka paprika ali sveža paprika, bazilika, malo limoninega soka, lahko dodaš malo čebule. Po vrstnem redu hitro popečem na malo olja, če so bučke sveže, so narejene v nekaj minutah. Vse skupaj sem zmiksala (lahko pa samo speštaš z vilicami ali s tistim za pire krompir), napolniš paradižnike, z ostankom paradižnika zmiksaž mezgo in jo poliješ po dnu posode (dodaš kakšen list bazilike) in nekaj časa pečeš v pečici. Če ne želiš imeti preveč “surovih” paradižnikov, jih lahko pomojem malo popečeš že pred polnjenjem, saj so nam bili tokrat malo premalo pečeni/kuhani. Na vrhu je košček kozjega sira, ki ga lahko nadomestiš z mocarelo ali katerim koli drugim sirom.
    Malo eksperimentiraj, v vsakem primeru bodo jedci siti in hvaležni=)

    komentar od Vedno boljse — 26/07/2010 @ 23:00

RSS tok za komentarje tega prispevka. TrackBack URI

Komentiraj!