Vedno boljše =)

27/07/2010

Lepega poletnega dne

Vloženo v: Naokoli,Razmišljanja — Vedno boljse @ 23:09

Čeprav je poletno ozrače že močno prisotno, jaz še kar nisem imela pravih počitnic (čeprav na nek način počitnikujem vsak dan znova). Sicer sem si vmes dni polepšala s kakšnim izletom na Cres, v Bohinja, Grosuplje ali v Trst, drugače pa sem večinoma pisala diplomo, malo hodila v (novo) službo, včasih preizkusila kakšen nov recept, poleg tega pa se tudi tokrat nisem ognila manjšemu pospravljanju po hiši.
Dnevi tečejo, jaz pa končno lahko zabeležim, da sem diplomsko nalogo napisala do konca, tudi strani so pravilno oštevilčene, tekst je lektoriran, priloga urejena, naslovna stran in povzetek napisana itd. Zdaj je na vrsti pregled diplome pri mentorici in njena potrditev (z morebitnimi manjšimi popravki), nato tehnični pregled in zagovor – le ta bo po trenutnih načrtih konec septembra ali začetek oktobra.
Konec julija je pa res že skrajni čas za novo popotniško dogodivščino. Jutri se odpravljam na vzhod, morda se na blogu kaj javim . Končno se bom zopet sprehajala po letaliških halah, se čekirala, stopila na avionske stopnice in pri tem uživala. Trenutno razpolagam z mešanimi občutki, kaj naj pričakujem od Romunije. Glede na prebrane komentarje in osebne zgodbe kolegov, je sinteza njihovih občutkov ambivalentna. Upam predvsem to, da s Tamaro ne bi imeli preveč stika s cucki in psi, da bi našli ustrezne prevoze in naleteli na prijazne ljudi, vse drugo si bova pa že sami uredili mimogrede. Ali sem pri sebi ustvarila določena pričakovanja, za katera sploh ne vem, se bo pokazalo v prvih dneh potovanja.

Komentar: 4 »

 1. Če imaš diplomo že končano zakaj boš imela zagovor šele konec septembra, začetek oktobra?!

  Ne poznam nikogar, ki bi na zagovor čakal cel mesec, kar je po pravilniku sicer dovoljeno. Ene 14 je maksimum.

  No, razen, če ti bo mentorica gledeala diplomo 14 dni, kot jo je meni v prvem pregledu. Moram priznat, da sama nisem zadovoljna z mentorico (imava namreč isto). Če me ne bi ravno ta tema zanimala kot me in bi se na faksu z njo ukvarjal še kdo drug, v ponovnem izboru, ne bi nikdar nje vzela.

  komentar od Polona — 05/08/2010 @ 08:38

 2. Z diplomo zavlačujem zaradi Zoisove štipendije, da dobim se zadnje obroke. that makes sense, a?
  O mentorici pa raje osebno. kaj imas pa za eno temo?

  komentar od Vedno boljse — 13/08/2010 @ 13:25

 3. Aha pametna punca :) . Temo zanimiva, a precej zahtevna: na temo pomena prostovoljnega dela v evropskih družbah. Enkrat sem mi zdi odlična, drugič se mi zdi, da tako, kot imam zastavljeno ni mogoče nič ugotovit in bi jo najbrž vrgla kar v smeti. Ampak glede na to, da je mentorica rekla, da je v redu (oz. nadpovprečna) potem ni čisto zanič.

  V sredo oddajam tokrat celo diplomo v drugi pregled, za katerega močno upam, da bo trajal manj kot 14. dni. Sej vem, da smo si sami krivi, ker oddajamo v zadnjem trenutku ampak oprosti 14. dni pa res nimaš kaj početi z diplomo pa čeprav ima 100. strani. Pa tudi, če nimaš le ene za pregledat.

  komentar od Polona — 16/08/2010 @ 16:54

 4. Tudi sama sem si zadala (pre)velik zalogaj, ampak če sem se že lotila, sem tudi končala. Sem pa raziskovala temo o mednarodnem prostovoljnem delu kot pomembnem viru neformalnega izobraževanja. V diplomo sem vložila res veliko, glede na nekatere povprečne diplome bi rekla, da veliko preveč. Pa vendar sta za menoj dve obsežni raziskavi in upam, da tudi kakšen koristen rezultat, ki bo uporaben ali uporabljen v kateri od organizacij. Se pa tudi gibljem okoli 100 strani=) Saj ko je potrebno lovit roke, se tut mentorji podvizajo pomojem.
  Jaz bom tudi v naslednjih dneh dala celo diplomo v pregled, ampak bom malo počakala, da boš imela ti prednost, ker se meni ne mudi. Sporoči, kdaj imaš zagovor, sicer bom pa na fdv stran pogledala (ampak ne bi rada spregledala, bi prišla na zagovor).

  komentar od Vedno boljse — 16/08/2010 @ 17:07

RSS tok za komentarje tega prispevka. TrackBack URI

Komentiraj!