Vedno boljše =)

20/12/2010

Čokoladni fondan

Vloženo v: Fotografija,Kuhinja — Vedno boljse @ 22:28

Že nekaj časa imam pripravljen recept iz Delove Odprte kuhinje, naslovljen kot čokoladni narastek s pomarančo. Želela sem najti podoben recept, da bi se prepričala o želenem učinku te čokoladne dobrote, tj. da je čokolada v notranjosti peciva tekoča. Pod imenom čokoladni narastek verjetno ne bi našla tega, kar sem iskala. A kako najti točno to, kar iščem? Tokrat mi je prav prišel meni iz poljske restavracije, ki slovi po čokoladnem fondanu v kombinaciji z višnjami. Na meniju sem v poljščini poizkusila razbrati, za katero sladico gre in se tako prvič srečala z besedo “fondan”, kmalu pa sem ugotovila, da je le ta ključnega pomena pri iskanju želenega resepta. Čokoladni fondan ali fondant je pregrešno dobra sladica, v kombinaciji z višnjami ali pomarančami pa še toliko boljša. Kakorkoli, po kombinaciji dveh receptov mi je uspelo narediti okusne fondančke, le da notranjost ni bila tako tekoča kot bi si želela. Minuto ali dve manj v pečici bi verjetno pripeljal do ustreznega rezultata.

Spodnja fotografija je malo prirejena. Ker sem predolgo časa čakala, se je tekoča čokolada že malo posušila. Tako sem fondanu naknadno dodala malo tekoče sredice. Obljubim, da bo naslednjič brez popravkov in prevar, vsekakor pa vsaj tako dobrega okusa!

Komentar: 1 »

  1. Mnjami :)

    komentar od Polona — 22/12/2010 @ 18:30

RSS tok za komentarje tega prispevka. TrackBack URI

Komentiraj!