Vedno boljše =)

17/02/2011

Vprašanje na forumu

Vloženo v: Družba,Razmišljanja,Razno — Vedno boljse @ 15:41

Na forumu sem zasledila vprašanje zanimive oblike. Kljub temu da forumom ne sledim pogosto, sem na kaj podobnega že naletela, a tokratni primer se mi zdi omembe vreden. Da sem razvozlala, kaj želi gost foruma vprašati, sem se morala na tekst zelo osredotočiti in ga večkrat prebrati. Poizkusi še ti, morda ti uspe hitreje dojeti kontekst kot meni:

Naslov teme: JZ DEL ROMUNIJE
Tekst: mene pa zanma če je kdo bil na jz drlu romunije in sicer kraj zaguzen caransebes kakšne ima izkušnje kaj je tam za ivideti je daleč do gradu drakula črnega morja glavnega mesta in cena ugodnega leta hvala za info.

Čeprav sem bila v Romuniji in bi morebiti znala odgovoriti na kakšno njegovo vprašanje, sploh ne vem, če razumem prave povezave po katerih sprašuje. Tekst brez velikih začetnic je še normalno berljiv, ampak brez ločil, predvsem vejic ali pa vsaj vprašajev? Težko dojemljivo.
Ni le slovnišni del pomanjkljiv, tudi vsebinski del kaže na neko površnost. Kako daleč je določen kraj od črnega morja in glavnega mesta, verjetno res ni težko ugotoviti, če le odpreš zemljevid Romunije. Tudi mesto z znamenitim gradom hitro ugotoviš kako se imenuje in kje se nahaja.
Kakorkoli, forumi so javni, vsak lahko vpraša, kar ga zanima in to napiše v poljubni obliki. Tega se zavedam in verjamem, da je na slovenskih forumih še veliko podobnih ali še hujših primerov. Z vami sem želela le deliti tekst, ki me je na poseben način prevzel.

Komentar: 2 »

  1. hehe Jaz sem pa kar hitro prebrala,
    verjetno sem navajena maminih smsov ki zgledajo podobno :D hehe

    Je pa res, na spletu zaslediš marsikaj in vedno več… konec koncev pa nič čudnega, nihče nikoli ne izobražuje o varnosti in obnašanju na spletu (vsaj nas v časih ko smo zadeve začeli uporabljati, niso).

    komentar od Laasya — 20/02/2011 @ 11:42

  2. Se strinjam dobro napisano res.

    komentar od lorismtlan — 16/03/2011 @ 18:41

RSS tok za komentarje tega prispevka. TrackBack URI

Komentiraj!