Vedno boljše =)

21/03/2011

Spomladanski zavitki

Vloženo v: Kuhinja — Vedno boljse @ 16:49

Včeraj je končno napočil čas, da sem preizkusila riževe ovoje za spomladanske zavitke. Vzame kar nekaj časa, ker so ti ovoju dehidrirani in jih je potrebno najprej namočiti v vreli vodi. Nato sem jih napolnila z različno zelenjavo (kar se najde doma, npr. korenje, čebula, por, kalčki) ter spekla. To riževo testo je je lepljivo in se ne strga hitro. To je tudi vzrok, da je potrebno pri zvijanju zelenjave paziti na količino zraka – zvitki naj vsebujejo čim manj zraka, saj se v nasportnem primeru v olju napihnejo in izgubijo lepo obliko, zaradi pritiska večkrat tudi počijo, kar povzroči, da gre voda iz zelenjave v olje in olje v zavitke. Kakorkoli, vredno je poizkusiti narediti zavitke doma, čeprav znajo biti vse potrebne sestavine v približno enakem cenovnem rangu kot zavitki, ki jih naročiš v restavraciji.

Ocena: bili so odlični, kljub temu da so manjkali stekleni rezanci; polovica jih je bila nepravilne oblike; po nekaj minutah je bil krožnik prazen; polg sweet chili omake zraven paše še solata.

Zanimiv prispevek z navodili, kaj narediti s temi riževimi ovoji in recept za mesne zavitke tukaj. Punca se je potrudila. Po njenih fotografijah oz. na prvi pogled izgleda enostavno. No, saj je, ko dobiš malo prakse.

Komentar: 2 »

  1. Vidiš, tale Irena jih na koncu še pomoka, da se zlatorjavo zapečejo. To je fora.

    komentar od Matevž — 21/03/2011 @ 21:32

  2. Verjetno res. Si moram zapomnit za naslednjič.

    komentar od Vedno boljse — 22/03/2011 @ 08:29

RSS tok za komentarje tega prispevka. TrackBack URI

Komentiraj!